Cabinet Individual de Psihologie si Psihoterapie Ursu-Balaci Mariana

Rupe foaia zilei de ieri!

Am un mic calendar de birou din care rup in fiecare zi foaia zilei precedente. Este un lucru simplu, care se poate fi inclus usor in activitatile de rutina zilnice. Daca, insa se intampla sa uit sau aman sa indepartez paginile zilei anterioare, deja am doua foi si le rup mai greu, iar daca nu fac asta o perioada si incerc sa le rup pe toate odata cu siguranta va fi mult mai dificil, daca nu imposibil.

calendarE usor sa rupem cate o foaie, dar cad se aduna mai multe este cu totul si cu totul altceva. ­čÖé
Asa se intampla si in valtoarea vietii, cu situatiile cu care ne confruntam zilnic, cand pastram in suflete frustrari, resentimente sau suferinte, in loc sa le eliminam, cand ne condamnam, in loc sa ne iertam. Alegem sa caram zilnic un sac impovarator pentru noi, pentru ca de cele mai multe ori noi, insine, nu ne iertam, iar pe masura ce trece timpul este mult mai dificil sa ne eliberam de aceste poveri (care in timp pot deveni  pietre de moara) si sa le alungam din vietile noastre.
Un vechi proverb spune: “nu lasa pe maine ce poti face astazi!”

Sa invatam sa rupem la timp foile din viata noastra, sa nu le lasam sa se adune, pentru ca asta insemna lucruri neterminate, greutate, durere, energie irosita. Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru, asa ca de noi depinde, daca astazi decidem sa ne smulgem din viata foaia zilei precedente si sa fim liberi, ori le lasam sa se adune si le ducem in liniste, chiar daca asta ne face prizonierul lor (al gandurilor, suferintelor, resentimentelor…).
\

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Post

C├ónd o societate ├«╚Öi subapreciaz─â dasc─âlii ├«nseamn─â c─â nu ii pas─â de genera╚Ťia de m├óineC├ónd o societate ├«╚Öi subapreciaz─â dasc─âlii ├«nseamn─â c─â nu ii pas─â de genera╚Ťia de m├óine

┬á “Nu ├«nv─â╚Ť─âm pentru scoal─â, ci pentru via╚Ť─â!”– motto la o convocare de cercetare disciplinar─â, f─âcut─â┬á “cu stim─â”, de un grup de persoane cu greutate, pentru a strivi psihic o